Kennis

Wat is Kennis?

Een kennisbank verwijst naar een verzameling informatie die u zelf kunt uploaden. Deze informatie wordt gebruikt om de mogelijkheid van de Bot om vragen te beantwoorden aan te passen en te verbeteren. De kennisbankfunctie van Monica Bot biedt gebruikers een krachtig gegevensbeheer- en zoekhulpmiddel, waarmee het uploaden van verschillende vormen van externe gegevens mogelijk is. Nadat deze gegevens door Monica zijn verwerkt, kunnen ze de Monica Bot helpen om vragen nauwkeuriger te beantwoorden.

Functieoverzicht

Monica Bot biedt een efficiënte manier om externe gegevens op te slaan en te beheren, waardoor de Bot met specifieke gegevens kan interageren. Wanneer gegevens worden geüpload naar de kennisbank van Monica Bot, deelt het systeem de documentinhoud automatisch op in meerdere segmenten voor opslag. Deze segmenten worden vervolgens opgehaald via vectorzoektechnologie om de inhoud te vinden die het dichtst bij de vraag van de gebruiker aansluit.

Bijvoorbeeld:

• Stel je voor dat je een grote hoeveelheid medisch onderzoeksgegevens hebt. Na het importeren van deze gegevens in de Monica Bot kennisbank, kan je Bot dienen als een medisch consultatie expert, die gebruikers advies geeft op basis van de laatste onderzoeksbevindingen.

Gebruiksscenario's

Monica Bot ondersteunt het uploaden van tekstinhoud en documentinhoud om aan de verschillende scenario behoeften te voldoen. Bijvoorbeeld:

• Klantenservicescenario: Door veelgestelde vragen en hun antwoorden aan de kennisbank toe te voegen, kan de Bot nauwkeurig en snel algemene vragen voor gebruikers beantwoorden.
  • Verticale toepassingsscenario: Bijvoorbeeld, het creëren van een scriptie kennisbank met meerdere documenten. Wanneer gebruikers specifieke inhoud binnen deze documenten willen opvragen, kan de Bot snel lokaliseren en nauwkeurige informatie verstrekken.

Gebruiksbeperkingen

De onderstaande tabel geeft de gebruikslimieten weer voor het gebruik van de kennisbank.

• Klantenservicescenario: Door veelgestelde vragen en hun antwoorden aan de kennisbank toe te voegen, kan de Bot nauwkeurige en snelle antwoorden geven op veelvoorkomende vragen van gebruikers.
  • Verticale Toepassingsscenario: Bijvoorbeeld, het creëren van een thesis kennisbank die meerdere documenten bevat. Wanneer gebruikers specifieke inhoud binnen deze documenten willen opvragen, kan de Bot snel lokaliseren en nauwkeurige informatie verstrekken.
BronnenBeperkingen Uitleg
Ondersteunde Kennisbank TypesPDF, DOCX, TXT, Markdown
Capaciteit KennisbankEen enkele kennisbank kan tot 20 bestanden bevatten
Upload BestandsgrootteDe maximale grootte voor een enkel geüpload bestand is 50MB
Aantal TokensEen enkel bestand kan ondersteunen tot 1000K Tokens

Maak en Gebruik een Kennisbank

Creëer een Kennisbank en Upload Bestanden

U kunt inhoud in formaten zoals PDF, DOCX, TXT en Markdown uploaden naar de kennisbank. Volg de volgende stappen:

1. Log in op Monica en ga naar Monica Bot Plaza.
  2. Klik op "+ Maak Bot" om de Bot creatie pagina te betreden.
  3. In de sectie "Mogelijkheden" in het midden van de creatiepagina, klik op "GPT-3.5" in de rechter bovenhoek om het model te wisselen naar "GPT-4" (de kennisbank is alleen toepasbaar op GPT-4).
  4. In de sectie "Kennisbank", klik op "+ Voeg Kennis toe" om de kennisbank pagina te betreden, en klik dan om een kennisbank te creëren.
  5. In de pop-up pagina, configureer de naam van de kennisbank, beschrijving, en klik op bevestigen.
  6. Keer terug naar de interface "Kennisbank Toevoegen", klik op de "Bewerk" knop aan de rechterkant van een individuele kennisbank, en upload uw gegevens.
  7. Na een succesvolle upload, keer terug naar de interface "Kennisbasis toevoegen", klik op de knop "Toevoegen" aan de rechterkant van een individuele kennisbasis om die data te configureren in je Bot. myknowledge